G30 tiedottaa

Ajankohtaista

F5 julkaisi neljä kriittistä haavoittuvuutta, jotka mahdollistavat hyökkääjälle esimerkiksi etänä suoritettavien komentojen avulla järjestelmän haltuun ottamisen. F5-tuotteita on laajasti käytössä ympäri maailmaa - päivitättehän F5-tuotteenne välittömästi.
Microsoftin Exchange-palvelimesta löytyi haavoittuvuuksia, minkä vuoksi julkaisimme kuun taitteessa punaisen varoituksen. Kyseessä on vakava tapaus, joka vaatii tietoturvasta vastaavilta toimia. Tätäkään ennen ei aurinkoa nähty, vaan kybersään piti harmaana erilaiset huijaus- ja kalastelukampanjat sekä haittaohjelmat, joita välitettiin tekstiviestein ja sähköpostin välityksellä.
Microsoft julkaisi maaliskuun 2021 päivityskoosteessa Edge- ja Internet Explorer -selaimiin (versiot 9 ja 11) korjaavia päivityksiä, joilla korjataan muistikorruptioon johtava haavoittuvuus. Haavoittuvuus mahdollistaa mm. järjestelmän työmuistin (RAM) lukemisen ja kirjoittamisen. Haavoittuvuuden hyväksikäyttö edellyttää, että käyttäjä on vieraillut haitallisella sivustolla.