Ajankohtaista

Poistimme 4.6. annetun Android-haittaohjelmia koskevan varoituksen. Kesäkuun alkupuolella erittäin aktiivisena tapahtunut haittaohjelman levityskampanja on nyt rauhoittunut ja ilmoitusmäärät haittaohjelmaa levittävistä tekstiviesteistä ovat laskeneet merkittävästi.
CERT-FI nousi heti alkuvuosinaan tietoturvan näköalapaikalle. Kansainvälinen yhteistyö ja kansainvälinen verkkorikollisuus tuntuivat tietoturvatyön arjessa jo 20 vuotta sitten. Moni nykypäivän tietoturva-ammattilainen on saanut oppinsa CERT-FI:n maiden rajat ylittävien kuvioiden keskellä. Tällä kertaa kybereväistään kertovat F-Securen tietoturvallisuusjohtaja Erka Koivunen ja Harri Bryk, Euroclear Finlandin kyberturvallisuusjohtaja.
Huoltovarmuuskeskuksen Elintarvikehuoltosektorin poolisihteerit Markus Lassheikki, Jyri Valmu ja Lauri Kulonen toimivat tarkkailijoina Kyberturvallisuuskeskuksen Elintarvike-tiedonvaihtoryhmän kyberharjoituksessa. Laajaa huoltovarmuussektorin osaamistaan hyödyntämällä he tarkastelevat kyberharjoittelun etuja niin tiedonvaihtoryhmille kuin laajemmalle joukolle organisaatioita.